Een stoer kinderkledingmerk: Vingino

Ik schrijf mijn werkstuk over een kinderkledingmerk. Ik wil graag kleding designer worden, maar vind het ook erg leuk om met kinderen te werken. Ik wil erg graag mijn eigen kledinglijn ontwikkelen. Dit betekent dat ik creatief moet zijn, iets nieuws op de markt zou moeten brengen, maar in de eerste plaats geweldige kleding moet ontwerpen dat mensen écht willen kopen en dragen.

Dit gebeurt wanneer je een imago kan ontwikkelen, zodat mensen niet alleen je kleding kopen, zoals simpelweg een spijkerbroek of een shirt, maar dat ze extra gaan betalen voor een ervaring, status of imago. Veel grote kledingmerken hebben zo’n imago of status opgebouwd. Sjiek, deftig, duur, rijk, alternatief. Het gaat om de uitstraling die kleding geeft wat extra in geld wordt uitgedrukt.

Er zijn veel designers die dit hebben bereikt. Denk bijvoorbeeld aan Karl Lagerfeld, Dolce & Gabana, Dior, maar ook Nike of de Bijenkorf hebben een imago en uitstraling. Ik denk dat het hard werken is om dit op te kunnen bouwen. Ook denk ik dat een designer erg veel doorzettingsvermogen moet hebben om dit te kunnen bereiken. Je wordt wellicht vaak afgewezen, teleurgesteld, je ideeën belachelijk gemaakt en ontmoedigd, maar het is zaak door te gaan en je doel voor ogen te houden. Je moet je droom volgen en een duidelijk doel en visie voor ogen houden.

Maar bovenal moet je talent hebben. Je moet iets kunnen wat andere niet kunnen of niet zo goed kunnen als jij. Je moet iets nieuws kunnen produceren, want er zijn al ontzettend veel getalenteerde ontwerpers die prachtige dingen maken. Hoe kan jij je onderscheiden met een nieuw merk? Wat is er zo bijzonder aan een nieuw merk?

Dit zie ik als een uitdaging die ik heel graag aan wil gaan. Het lijkt mij ontzettend spannend om een kledinglijn te starten en het gewoon te proberen. Om er vol voor te zullen gaan. Dat is mijn droom; hetgeen wat ik wil bereiken!

Stage bij Amazingkids.nl

Om meer te leren over de wereld van mode, kleding en kinderkleding, heb ik stage gelopen bij Amazingkids. Dat was een geweldige tijd waarin ik heel erg veel heb geleerd. Amazingkids.nl is een hele grote webshop die een grote diversiteit aan kinderkledingmerken verkoopt. Echt een autoriteit op het gebied van kinderkleding in Nederland.

Vingino kinderkleding als uitgangspunt

Ik was vooral erg onder de indruk van het kinderkledingmerk Vingino. Ik vond natuurlijk in de eerste plaats dat ze ontzettend toffe kleding hebben. Toen ik mij meer in het merk verdiepte, ontdekte ik meer over dit merk. Vingino ontwerpt met name kleding van spijkerstof. Ze ontwerpen super stoere kleding van hoge kwaliteit die bovendien erg duurzaam is doordat het erg stevig is. Kinderen spelen soms ruw en kunnen vallen, waardoor er snel een gat in een broek kan komen. Het is dus erg slim dan Vingino hierop probeert in te spelen met stevige kleding.

Dit heeft mij veel inspiratie gegeven voor mijn eigen toekomstige kledinglijn. Ik vind spijkerstof sowieso een prachtig materiaal om mee te werken en ontwerpen. Deze stof geeft een ontzettend stoere look. Aan de slag dus!

 

Lees meer